Apie prekybos proceso dalyvių pavadinimus XV-XVII a. baltarusių raštų kalboje - Даунене, З. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje analizuojama leksinė-semantinė žodžių grupė, reiškianti prekybos proceso dalyvių pavadinimus XV–XVII a. baltarusių raštų kalboje. Ši leksika nagrinėjama semantikos ir paplitimo požiūriu bei jos kilmės baltarusių kalboje laiko ir būdų požiūriu. Tyrinėjamas ir tos leksikos likimas šiuolaikinėje baltarusių kalboje.