Dėl kai kurių lietuvių literatūrinės kalbos nekirčiuotų ilgųjų balsių (a:) ir (æ:) savybių - Дамбраускайте-Урбелене, Я. (Kalbotyra, 1967)
Straipsnyje nagrinėjamos akustinės nekirčiuotų (prieškirtinių ir pokirtinių) ilgųjų lietuvių kalbos balsių [a:] ir [æ:] savybės, kurios lyginamos su kirčiuotųjų [a:] ir [æ:] savybėmis.