Kai kurios laipsnio prieveiksmių nagrinėjimo problemos - Ширвинскайте, Д. (Kalbotyra, 1967)
Prieveiksmiai, išreiškiantys kokybės ar veiksmo intensyvumo laipsnį, skiriasi vienas nuo kito funkcionalinėmis ir semantinėmis ypatybėmis. Pilna leksinė-gramatinė šių prieveiksmių charakteristika, jų vieta visoje anglų kalbos prieveiksmių sistemoje gali būti nustatyta tiktai išnagrinėjus visas jų funkcionalines bei semantines ypatybes.