Daiktavardžiai, einantieji predikatyvu, viduramžių vokiečių aukštaičių kalboje - Балайшис, В. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnyje nagrinėjami daiktavardžiai predikatyvo funkcijoje su tikrosiomis jungtimis sin–wesen ir werden viduramžių vokiečių aukštaičių kalboje. Daiktavardžiai skirstomi pagal tematinį principą į šešias grupes: 1) daiktų pavadinimai, 2) asmenų pavadinimai, 3) abstraktūs daiktavardžiai, 4) konkretūs daiktavardžiai, vartojami predikatyve perkeltine prasme, 5) daiktavardžiai, kurie predikatyve įgauna būdvardžio bruožus, 6) vardai, išlaikę predikatyve nediferencijuotą į būdvardžius ir daiktavardžius būklę.