Rusų XVI-XVII amžių dokumentinės raštijos sudėtiniai pavadinimai su vеikiamоsios rūšies dalyviais - Голубева, Е. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnyje nagrinėjami sudėtiniai pavadinimai, perteikią dalyvių reikšmę. Paaiškėja, kad: izoliuotuose nuo veiksmažodžių dalyviuose išsivystė perkeltinės, grynai kokybinės reikšmės; turėdami daugelį reikšmių, dalyviai patikslina, sukonkretina savo semantiką sudėtiniuose pavadinimuose; dalyvių ir kitų žodžių, sudarančių sudėtinius pavadinimus, ryšys buvo abipusis: patikslindami savo semantiką, jie tuo pačiu metu sukonkretino atraminių daugiasemantinių žodžių reikšmes.