Žodžių semantinis praturtinimas kaip ironijos reiškimo priemonė H. Laksneso tetralogijoje “Pasaulio šviesa” - Неделяева, С. (Kalbotyra, 1965)
Žodžių semantinis praturtinimas, tarnaujantis svarbiausia ironijos reiškimo priemone tetralogijoje, gali vykti trim būdais: 1) žodis įgyja papildomą reikšmę, kurios dėka jis tampa tam tikros potekstės simboliu; 2) žodis įgyja ypatingus reikšmės atspalvius, kurie pasireiškia jo neįprastame vartojime; 3) žodis įgyja kontekstinį daugiareikšmingumą dėl įvairių veikėjų skirtingo to pat žodžio supratimo.