Lietuvių senųjų dvikamienių vardų morfologiniai tipai - Юркенас, Ю. (Kalbotyra, 1965)
Lietuvių dvikamieniai vardai yra labai seni dariniai. Lyginant juos su kitų indoeuropiečių tautų vardais, galima išskirti tris struktūrinių tipų grupes: 1. Vardų tipai, kilę dar tuo laikotarpiu, kai glaudūs kontaktai tarp įvairių indoeuropiečių prokalbės dialektų dar nebuvo nutrūkę. 2. Vardų tipai, atsiradę epochoje, kurioje lygiagrečiai vystėsi atskiros indoeuropiečių kalbų grupės. 3. Vardų tipai, atsiradę savąrankiškai vystantis baltų kalboms ir, skyrium imant, lietuvių kalbai.