Iš baltarusių kalbos istorinės leksikos, reiškiančios matų ir saikų vienetus prekyboje - Даунене, З. (Kalbotyra, 1965)
Pateikiamas skaitytojui straipsnis sudaro dalį darbo tyrinėjančio vienos leksinės grupės žodžių iš profesionalinės leksikos (prekybos terminų) atsiradimą (susidarymą) ir išsivystymą senojoje baltarusių kalboje, remiantis D.L.K XV ir XVII a. pradžios senaisiais baltarusių kalbos rašytiniais paminklais.