L’emploi du pronom on en français moderne - Teiberienė, Nijolė Regina (Kalbotyra, 1998)
Tradicinės gramatikos įvardį on priskiria prie asmeninių nežymimųjų įvardžių, kurie nurodo tiksliai neapibrėžtą ar nežinomą asmenį. Tačiau, kaip matome iš pavyzdžių analizės, on gali būti bet kurio asmeninio įvardžio sinonimas. Dabartinėje prancūzų, ypač šnekamojoje ir liaudies, kalboje pastebima tolydžio ryškėjanti tendencija pakeisti visus be išimties asmeninius įvardžius įvardžiu on, ypač nous, reiškianti pirmą daugiskaitos asmenį, t. y. mes.