Somatismen in der deutschen, litauischen und russischen Phraseologie - Šileikaitė, Diana (Kalbotyra, 1997)
Straipsnyje lyginamuoju aspektu nagrinėjamos šios problemos:Sintaksinės somatinių frazeologizmų struktūros modeliai, jų produktyvumas, panašumai bei skirtumai vokiečių, lietuvių ir rusų kalbose;Somatinių frazeologizmų semantika: bendroji somatizmų simbolika bei jų reikšmės vokiečių, lietuvių bei rusų kalbose, jų panašumai ir skirtumai.Daugelis išvadų galioja ne tik somatinių frazeologizmų sričiai, bet ir bendrajai frazeologijai.