Semantic Sentence-Types in Lithuanian and English - Valeika, L. (Kalbotyra, 1975)
Straipsnyje aprašomi semantiniai sakinių tipai lietuvių ir anglų kalbose. Išskiriami asmeniniai ir beasmeniai sakiniai. Asmeniniai skirstomi į tranzityvinius ir intranzityvinius, deskriptyvinius, lokatyvinius, temporalinius ir posesyvinius.