Zum ausbau des substantivischen bereichs in der deutschen sprache der wissenschaft - Petravičius, L. (Kalbotyra, 1971)
Straipsnyje statistiškai nagrinėjamas daiktavardžio bei daiktavardžio grupės dažnumas ir daiktavardžio grupės apimtis XIX – XX a. vokiečių mokslinės periodikos kalboje. Daiktavardžio sferos augimą iš esmės nulemia daiktavardžio grupės apimties didėjimas. Daiktavardžiai vartojami dažniau dėl to, kad vis daugiau daiktavardžių eina atributu.