Zur Stellung der Bestimmungsglieder in der deutschen Wissenschaftlichen Periodik des 19.-20. Jh. - Petravičius, L. (Kalbotyra, 1972)
Statistiškai nustatomas pažyminių, einančių prieš pažymimąjį žodį ir po jo, santykis bei jo kitimas. 20 a. tekstuose žymiai didesnis procentas pažyminių eina po pažymimojo žodžio. Šio reiškinio priežastys yra: 1. bendras pažyminių skaičiaus augimas, 2. postposityvinės atribucijos logiškumas, 3. kalbos ekonomijos reikalavimai, 4. abstrakčių daiktavardžių, einančių pažymimuoju žodžiu, gausėjimas.