Об одном критерии выделения лексико-семантических групп - Гудавичюс, А. (Kalbotyra, 1971)
Remiantis logine sąvokų sistema, išskiriama leksinė-semantinė jutiminio suvokimo grupė dabartinėje rusų kalboje. Loginė sąvokų sistema suprantama kaip mokslinio tikrovės pažinimo rezultatų-mokslinių sąvokų ir dėsnių-sistema. Semantinės kalbų sistemos atspindi ne mokslinio tikrovės pažinimo rezultatus, o buitinio, paviršutiniško žinojimo rezultatus; todėl atskirų kalbų semantinės sistemos, atspindėdamos iš esmės tą pačią tikrovę, gali smarkiai skirtis. Taigi leksinių-semantinių grupių išskyrimas loginės sąvokų sistemos pagrindu yra objektyvus kriterijus ne tik atskirų kalbų leksinės-semantinės sistemoms tirti, bet ir bene vienintelis semantinės tipologijos srityje.Straipsnyje trumpai paaiškinamos ir kitos sąvokos, būtinos autoriaus siūlomam leksinių-semantinių grupių išskyrimo principui nusakyti: žodžio reikšmė, semantiniai diferenciniai požymiai ir kt.