К методике исследования лексики памятников письменности - Закарьян, М. (Kalbotyra, 1967)
Straipsnyje siūloma tyrinėti didelio savo apimtimi raštijos paminklo leksiką kaip sistemą.Taip tyrinėjant, galima remtis šiomis prielaidomis:1. Kalbos leksika kiekvienu momentu yra tarpusavyje susijusių vienetų-žodžių sistema. Leksikos vienetų ryšys ir sąlygojimas gali būti silpnesni, negu kitose kalbos srityse – fonologijoje, gramatikoje, bet pakankamai apčiuopiami ir tyrinėjami.2. Paminklas, esant pakankamai apimčiai, kažkuriuo laipsniu atspindi (kiek apskritai gali parodyti tekstas) tam tikro laiko kalbos leksinę sistemą, tiksliau – kažkurį tos sistemos “gabalą”. Raštijos paminklo leksiką tyrinėti galima sinchroniškai bei diachroniškai.