К вопросу значения числовых различий (на материале устойчивых словосочетаний современного английского языка) - Паулаускене, Э. С. (Kalbotyra, 1963)
Straipsnio tikslas – nustatyti skaičiaus kategorijos reikšmes frazeologijoje.Išnagrinėję prieiname šias išvadas: 1) Skaičiaus kategorijos formos pastoviuose žodžių junginiuose turi gramatines bei leksines reikšmes.2) Leksine mes vadiname tą perkeltinę reikšmę, kurią įgyja pastovus žodžių junginys, pasikeitus jo sudedamosios dalies – daiktavardžio skaičiaus formai, pavyzdžiui, pay respect to – pay respects to.3) Gramatinės skaičiaus kategorijos reikšmės yra kelios:a) Vienaskaitos ir daugiskaitos reikšmė (значение единичности и множеста), pavyzdžiui, take a step – take steps’, man of the world – men of the world.b) Vienkartinė ir dažninė reikšmė, pavyzdžiui, have a good time – have good times.c) Skiriamoji (distributyvinė) reikšmė, pvz., make a fortune – make fortunes.4) Pastoviuose žodžių junginiuose, kurie įgyja leksinę reikšmę, įvyksta leksikalizacija, ir tuo pačiu tokie junginiai suskyla į du atskirus, savarankiškus vienetus.5) Pastovūs žodžių junginiai, kurie įgyja gramatinę reikšmę, yra dvi vieno ir to paties junginio formos.