Сужение /œ̄̌/ в кентском диалекте древнеанглииского языка - Степонавичюс, А. (Kalbotyra, 1965)
Kento dialekte /œ̄̌¹/ susiliejo su /ē/ dar prieš balsių lūžį. /œ̄/ ir /œ̌/ susiaurėjimas įvyko maždaug vienu metu, ne vėliau kaip VIII a. Galima spėti, jog kaip /œ̄¹/, taip ir /œ̄²/, /œ̌/ susiaurėjimo atvejais pakitimus nulėmė panašūs struktūriniai faktoriai.