Adjectivization as a Derivational Pattern - Jasudavičiūtė, Rožė (Kalbotyra, 1999)
Straipsnyje nagrinėjama adjektyvacija kaip žodžių darybos modelis, kurio motyvuojantis sandas, skirtingai nuo kitų derivacijos modelių, yra žodžio forma, o ne leksema. Nustatytas modelio atsiradimo ir produktyvumo prielaidos, apibūdintos modelio motyvuojančių ir motyvuotų sandų morfologinės ir semantinės savybės bei išvestinių būdvardžių junglumas ir derivacinis valentingumas, taip pat bandoma aptarti abiejų sandų semantinę koreliaciją ir kiek ji atitinka bendrus žodžių darybos dėsnius.