The Stylistic Function of Word-Order in English - Bražėnienė, Nijolė (Kalbotyra, 1997)
Straipsnyje aptariami įprastinės žodžių tvarkos keitimai bei jų stilistinė funkcija anglų kalbos sakinyje. Veiksnio, tarinio, papildinio ar aplinkybės iškėlimas iš įprastos vietos - dažniausiai į sakinio pradžią ar pabaigą - išryškina bei pabrėžia loginį arba emocinį sakinio kirtį, jo intonaciją. Inversija, kaip stilistinė kalbos išraiškos priemonė, būdinga tiek šnekamajai, tiek ir rašytinei anglų kalbai.