Zur linguostilistischen Interpretation der Ballade von Agnes Miegel “die Frauen von Nidden” - Beniulienė, Astutė (Kalbotyra, 1997)
Lingvostilistinė grožinės literatūros teksto analizė (toliau - analizė) yra baigiamojo germanistų bakalaurų rengimo etapo vienas iš svarbiausių praktinės vokiečių kalbos mokymo aspektų. Straipsnyje parodoma galimybė analizės objektu pasirinkti klasikinę baladę, kuri tiek literatūriniu-informaciniu, tiek lingvistiniu-stilistiniu požiūriu gali būti sėkmingai panaudojama vokiečių kalbos praktiniams mokymo tikslams įgyvendinti. Straipsnyje nagrinėjami 6 baladės analizės aspektai: baladės, kaip literatūrinio žanro, istorija, baladės bendroji charakteristika, pateikiami trumpi duomenys apie autorę, supažindinama su baladės turiniu. Svarbiausia yra paskutinė dalis, aiškinanti baladės kompozicijos ir architektonikos sąveiką ir parodanti vieną iš šios baladės lingvostilistinės analizės galimybių.