Zur Valenzanalyse der deutschen und litauischen nicht-haltungsbezogenen lokal-relationalen Zustandsverben - Lapinskas, Saulius (Kalbotyra, 1994)
Straipsnyje bandoma nagrinėti vokiečių ir lietuvių kalbų lokalinius-santykinius būsenos veiksmažodžius, neišreiškiančius elgsenos. Analizuojamos šių būsenos veiksmažodžių loginės struktūros, pateikiama semantinė-denotacinė ir semantinė-funkcinė šių veiksmažodžių konteksto partnerių charakteristika, aprašoma sintaksinė aktantų distribucija.