Über die Verben als Ausdrucksmittel der Modalität im Deutschen und Litauischen - Norkaitienė, Irena Marija (Kalbotyra, 2005)
Straipsnyje aprašoma modalumo sąvoka, jo turinys ir modalumo raiškos priemonės. Pagrindinis dėmesys skiriamas modaliniams veiksmažodžiams (Modalverben) ir veiksmažodžiams, kurie savo semantika ir sintaksinėmis savybėmis artimi modaliniams veiksmažodžiams. Vokiečių kalboje tokie veiksmažodžiai išskiriami kaip pusiau modaliniai veiksmažodžiai (Halbmodale arba Modalitätsverben). Sintaksiniame lygmenyje svarbią reikšmę turi vokiečių kalbos bendraties vartojimas. Lietuvių kalbos gramatikose tokiems veiksmažodžiams skiriama nedaug dėmesio. Modaliniai veiksmažodžiai paminėti tik aprašant veiksmažodžio nuosakas kaip modalumo raiškos priemones.