Еще об одном факторе, определяющем параметры отсубстантивных словообразовательных гнезд - Ясудавичюте, Роже (Kalbotyra, 1982)
Straipsnyje nagrinėjama viena iš sisteminių ir derivacinių koreliacijų apraiškos formų, būtent sisteminio faktoriaus poveikis derivacinio lizdo parametrams. Derivacinių lizdų, formuojamų vienos leksinės-semantinės grupės narių, parametrus nulemia jų viršūnių savitarpio santykiai (sinoniminiai/nesinoniminiai) leksinėje-semantinėje grupėje. Viršūnės, neturinčios sinonimų nagrinėjamoje grupėje, formuoja didesnių parametrų lizdus.