К вопросу о структуре перифразы - Рапшите, Л. (Kalbotyra, 1976)
Perifrazė, duodanti objektui antrinį pavadinimą ir charakterizuojanti jį tam tikru požiūriu, yra kuriama šnekos proceso metu pagal kalbinius struktūrinius modelius. Perifrazė sudėtingesnis vienetas už žodį. Sintaksinė struktūra – žodžių junginys ir sakinys. Išvesti tipiški struktūriniai modeliai remiantis semantiniu ir funkciniu kriterijais – pirmas lingvistinės perifrazės išraiškos aprašymo etapas – jau padeda apibrėžti perifrazę kaip autonominį sintaktiko-stilistinį vienetą.