Heкoтopыe наблюдения над метрологической лексикой русских говоров Литовской ССР - Даунене, З. (Kalbotyra, 1971)
Šio straipsnio tema-Lietuvos TSR rusų-senbuvių liaudies tarmėse randamos metrologinės leksikos lingvistinis tyrinėjimas. Straipsnyje nagrinėjami skysčių ir biralų matavimo vienetų, svorio, ilgio ir ploto matų bei kai kurių kitų matavimo vienetų pavadinimai. Pagrindinę matavimo vienetų dialektinių pavadinimų grupę tarmėse sudaro žodžiai, kilę iš senosios rusų kalbos. Daugelis tos grupės žodžių buvo oficialiųjų valstybinių Rusijos matų, egzistavusių ligi metrinės matų sistemos įvedimo, pavadinimai. Tam tikra matavimo vienetų pavadinimų grupė aptinkama ribotoje teritorijoje - tiktai Lietuvos TSR rusų kalbos tarmėse. Matų pavadinimų paplitimas tarmėse yra nevienodas: vieni vartojami retai, daugiausia - senosios kartos žmonių kalboje, kiti yra plačiai paplitę.