Некоторые особенности употребления предложного инфинитива с глаголами принуждения в современном французском языке - Jaskūnaitė, R. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje nagrinėjami prancūzų kalbos veiksmažodžiai contraindre, forcer, obliger, vartojami su à + infinityvas ir de + infinityvas, siekiant išaiškinti prielinksnių à ir de reikšmę šiose sinoniminėse konstrukcijose ir tuo pačiu galimybę jas diferencijuoti. Nežiūrint prielinksnių à ir de aukšto desemantizacijos laipsnio, jų vartojime prie minėtų veiksmažodžių konstrukcijoje su infinityvu pastebime tam tikrą dėsningumą, susijusį su šių konstrukcijų leksinėmis ir gramatinėmis ypatybėmis.