Компонентный анализ и описание значений слов - Гудавичюс, А. (Kalbotyra, 1970)
Straipsnyje bandoma pagrįsti komponentinės analizės metodo taikymą žodžių leksinėms reikšmėms aprašyti. Trumpai apžvelgus pagrindines šio metodo kryptis semasiologijoje, nurodomi semantinių diferencinių požymių sistemos (metakalbos) sudarymo principai. Ši semantinių diferencinių požymių sistema ir yra žodžių reikšmių aprašymo pagrindas. Straipsnyje pateikiami kai kurie rezultatai, gauti aprašant regimojo suvokimo leksinių-semantinių grupių reikšmes rusų ir lietuvių kalbose, o taip pat keletas pavyzdžių iš sudaryto žodyno. Straipsnio pabaigoje iškeliamos komponentinės analizės metodo teigiamos pusės ir pritaikymo galimybės.