Некоторые компоненты литовских древних сложных личных имен - Юркенас, Ю. (Kalbotyra, 1967)
Lietuvių dvikamienių vardų komponentus Bar, Bir- kilmės atžvilgiu reikėtų sieti su šaknimi, kurią randame žodžiuose: liet. beriù, byrė̃ti, barstýti, latvių bars “minia”, sanskr. bhárati “neša”, senovės graikų φέρω “nešu”, senovės slavų бер-o̧, бьр-ати, сь-борь. Komponentai Vaiš-, Vieš- sietini su šaknimi, kurią sutinkame žodžiuose: liet. váišės, viešė̃ti, senovės prūsų waispattin “(namų) šeimininkė”, latvių viesis “svečias”, senovės slavų вьсь “kaimas”, gotų weihs “kaimas”, sanskrito viç “namas”. Komponentas Pryš-, greičiausiai, yra lietuviško priešdėlio prieš- variantas. Komponentas Tol- kilęs iš šaknies, esančios žodžiuose: liet. tolì, senovės prūsų tālis “toliau”, latvių tāls “tolimas”, čekų o-tal-et “delsti”, rusų даль, senovės graikų τήλε “toli”.