Devintojo dešimtmečio Lenkijos lietuvių politinio gyvenimo bruožai KGB bylos „Tramplinas“ puslapiuose - Banionis, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 1998)
Šio straipsnio tikslas – nušviesti devintojo dešimtmečio vadinamojo Suvalkų trikampio, kurį sudaro gyvenantys tarp Suvalkų, Seinų ir Punsko mūsų tautiečiai autochtonai, vaidmenį išeivijos keliamoje Lietuvos laisvės byloje. Kartu mėginta apibūdinti Lenkijos lietuvių nuotaikas, jų požiūrį į sovietų Lietuvą.
Keywords: Lenkija; KGB; antisovietinis pasipriešinimas; Lenkijos lietuviai