Stasio Lozoraičio ir VLIK’o santykiai (1947–1948) - Jonušauskas, Laurynas (Genocidas ir rezistencija, 1998)
Diplomatijos šefo Stasio Lozoraičio ir Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto (toliau – VLIK’o) santykių epopėja turėjo išskirtinę vietą lietuvių išeivijos politinėje sąmonėje. Tai – dvi lygiagrečiai, ta pačia linkme ėjusios, tačiau iš principo tarpusavyje nesutarusios politikos linijos. Lietuvos diplomatijos šefas S. Lozoraitis ir VLIK’as bei jų tarpusavio santykiai buvo ašis, apie kurią sukosi beveik visa penktajame–šeštajame dešimtmečiais Europoje gyvenusi lietuvių politinė išeivija.
Keywords: išeivija; diplomatija; Stasys Lozoraitis; VLIK; išeivijos organizacijos