SSRS–Vatikano santykiai ir sovietų valdžios politika Bažnyčios atžvilgiu Lietuvoje 1945–1978 m. - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 1999)
Straipsnyje nagrinėjama SSRS-Vatikano santykių raida ir jų įtaka Lietuvos Katalikų Bažnyčiai. Panaudoti Rusijos Federacijos valstybiniame archyve saugomi Religinių kultų reikalų tarybos archyviniai dokumentai.
Keywords: Sovietų Sąjunga; Vatikanas; sovietinė bažnytinė politika; Katalikų bažnyčia