VKP(B) CK Politbiuras ir 1939–1941 m. prijungtų prie SSRS teritorijų sovietizavimas - Lebedeva, Natalija (Genocidas ir rezistencija, 2000)
VKP(b) CK Politbiuro protokolai, respublikinių komunistų partijų CK dokumentai atspindi tragišką 1940 m. okupuotų šalių padėtį ir dramatiškus pokyčius. Šis pranešimas atskleidžia, kaip buvo organizuojamas okupuotų šalių inkorporavimo, sovietizacijos procesai, kas buvo bendra ir skirtinga sovietizuojant 1939–1941 m. prie SSRS prijungtas teritorijas ir kuo jų sovietizavimas, kurį vykdė Josifo Stalino vadovybė, ypatingas.
Keywords: Sovietų Sąjunga; komunistų partija; Baltijos šalys; okupacija; aneksija