Estijos užsienio politika 1939–1940 m. - Ilmjärv, Magnus (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Šia pranešime analizuojama, kas buvo žinoma Talinui apie Molotovo–Ribbentropo pakto slaptuosius protokolus. Vėliau pristatoma prie Estijos užsienio politikos 1939 m. rugsėjo mėnesį ir Žiemos karo metu. Pranešimo pabaigoje pristatoma trečiojo dešimtmečio antros pusės užsienio politikos apžvalga ir susidariusios situacijos Estijoje su įvykiais Suomijoje palyginimas.
Keywords: Estija; užsienio politika; tarpukaris; Molotovo-Ribbentroppo paktas; Sovietų Sąjunga