Molotovo–Ribbentropo slaptųjų protokolų prielaidos ir ištakos (1922–1932) - Kasparavičius, Algimantas (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Šio pranešimo uždavinys iš esmės yra trilypis: 1) atsakyti į klausimą, kada, kur, kodėl kilo sumanymas ir svarstymai rytinį Baltijos regioną tarpukariu padaryti tarptautinės politikos sandėrio objektu, bei pasekti šių svarstymų raidą; 2) išsiaiškinti, ar pačios Baltijos valstybės ir Lenkija savo užsienio politika neskatino minėtų tendencijų ir neprisidėjo prie tos padėties, į kurią jos pateko Antrojo pasaulinio karo išvakarėse; 3) nustatyti, kokiomis priemonėmis Sovietų Sąjunga (Rusija) plėtė savo politinę įtaką Baltijos šalyse ir rengėsi jų aneksijai.
Keywords: Sovietų Sąjunga; Vokietija; Molotovo-Ribbentropo paktas; Baltijos šalys; tarpukaris