Lietuvių policijos 2-asis (Vilniaus) ir 252-asis batalionai (1941–1944) - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2000)
Straipsnio tikslas yra išnagrinėti dviejų mažiau žinomų-2-ojo (Vilniaus) ir 252-ojo policijos batalionų veiklą. Šių batalionų istorija nėra specialiai tyrinėta, tad autorius tikisi užpildyti tebesančią istoriografijos spragą ir prisidėti prie bendros batalionų istorijos atkūrimo.Rašant straipsnį remtasi Lietuvos centrinio valstybės archyvo (LCVA) ir Lietuvos ypatingojo archyvo (LYA) dokumentais bei kai kuriais istorikų darbais.
Keywords: vokiečių okupacija; policijos batalionai; holokaustas