LSSR KGB tardymo izoliatorius 1959–1991 m. - Žiūkas, Mindaugas (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Darbo tikslas – atskleisti LSSR KGB rūmų pusrūsiuose buvusio tardymo izoliatoriaus veiklą. Daugiausia dėmesio straipsnyje skiriama KGB darbo metodams, izoliatoriaus darbuotojams, sulaikytųjų laikymui kamerose, laikymo sąlygoms, sulaikytųjų teisėms, izoliatoriaus techniniams parametrams. Nesigilinant į sulaikytųjų ir kalėjusiųjų asmenybes, apžvelgiama, už kokius nusikaltimus LSSR piliečiai (ir ne tik) buvo uždaromi į KGB tardymo izoliatorių.
Keywords: KGB; tardymo izoliatorius; kadrai; represijos