Penktasis lietuvių policijos batalionas (1941–1944) - Bubnys, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Straipsnyje nagrinėjama 5-ojo lietuvių policijos bataliono istorija – pradedant jo suformavimu Kaune 1941 m. rudenį ir baigiant išformavimu Latvijoje 1944 m. pabaigoje. Autorius siekia atskleisti svarbiausius bataliono veiklos etapus ir reikšmingesnius įvykius, parodyti šio bataliono istorijos specifinius bruožus.
Keywords: vokiečių okupacija; policijos batalionai; holokaustas