Politinių terminų ir sąvokų konvekcionalumo prielaidos tiriant komunistinio režimo Lietuvoje istoriją - Bauža, Česlovas (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Terminiją geriausiai išmano filologai. Sąvokas gali geriau išmanyti teisininkai, filosofai ir kiti savo srities mokovai. Čia turbūt ir yra tokia sintezė tarp terminų ir sąvokų. Šiame pranešime aptariamos įvairios su sovietmečius susijusios sąvokos ir terminai.
Keywords: sovietinis režimas; komunistų partija; terminai