Antroji okupacija – reokupacija - Jakubčionis, Algirdas (Genocidas ir rezistencija, 2001)
Lietuvos naujausiosios istorijos terminai ir periodizacija yra labai tarpusavyje susiję. Šiame pranešime analizuoma kaip lietuviškoje istoriografijoje, atskirose jos mokyklos ( Išeivija, nepriklausoma Lietuva) kokius išskiria sovietinės okupacijos atskirus momentus, kuo tai pagrindžia ir kaip keitėsi traktavimai.
Keywords: okupacija; reokupacija; destalinizacija