Dr. Vladas Ingelevičius ir Lietuvos Raudonojo kryžiaus veikla vokiečių okupacijos metais - Stanionytė-Zujienė, Gražina (Genocidas ir rezistencija, 2002)
Dr. Vladas Ingelevičius – žymiausias Lietuvos Raudonojo Kryžiaus (toliau – LRK) tarnautojas, dirbęs šios draugijos valdyboje nuo jos įkūrimo (1919 m. sausio 12 d.) iki antrosios sovietų okupacijos (1944 m. liepos mėn.) su šešerių metų pertrauka (1932–1938) – tai buvo protestas prieš Lietuvos vidaus reikalų ministerijos kišimąsi į jos veiklą. 1938 m. prezidento Antano Smetonos paskirtas LRK vicepirmininku, dr. Vl. Ingelevičius draugijai bei jos įstaigų darbui vadovavo ir vokiečių okupacijos metais (1941–1944), būdamas faktiniu penktuoju LRK pirmininku.
Keywords: sovietų okupacija; vokiečių okupacija; Raudonasis Kryžius; Antrasis pasaulinis karas