Karo nusikaltimų ir genocido padarinių istoriniai tyrimai Lietuvoje 1992–2002 m. - Anušauskas, Arvydas (Genocidas ir rezistencija, 2002)
Istoriniai ir teisiniai tyrimai per pastarąjį dešimtmetį, praėjusį nuo įstatymo „Dėl atsakomybės už Lietuvos gyventojų genocidą“ priėmimo 1992 m. balandžio 9 d., buvo labai dinamiški. Nuo išeivijos lietuvių istorijos darbų skaitymo pereita prie plataus masto mokslinių tyrimų. Istorinių tyrimų vykdymą galima suskirstyti į kelis etapas, kurie susiję su įvairių institucijų įkūrimu ir skirtingų aspektų akcentavimu. Per dešimt metų buvo keli tyrimų etapai, kurių kiekvienas turėjo savo institucinę ir politinę specifiką.
Keywords: genocidas; karo nusikaltimai; įstatymai; istoriniai tyrimai