Lietuvos diplomatinis atstovavimas Vašingtone XX a. penktajame–šeštajame dešimtmetyje - Jonušauskas, Laurynas (Genocidas ir rezistencija, 2002)
Šio darbo tikslas – panagrinėti Lietuvos diplomatinio atstovavimo Vašingtone laikotarpi, apimantį XX a. penktąjį ir šeštąjį dešimtmečius. Konsulinis atstovavimas ir Lietuvos konsulų JAV veikla šiame straipsnyje dėl neišsamios istorinės medžiagos nebus nagrinėjami.
Keywords: sovietinė okupacija; diplomatija; JAV; išeivija; išeivijos organizacijos