Kai kurie lietuvių rezistencijos fenomeno bruožai - Anušauskas, Arvydas (Genocidas ir rezistencija, 2003)
Straipsnyje analizuojamas tik vienas lietuvių rezistencijos fenomeno bruožas – santykiai su civiliais gyventojais ir kolaborantais, atsakomybės už kraštutinių priemonių padarinius problema. Mėginama atsakyti į klausimą, ar egzistencinės nuostatos formavo santykių su civiliais gyventojais pobūdį, ar ypatinga jausminė atmosfera ir rezistencinė lyrika atspindėjo tų santykių pobūdį.
Keywords: sovietinė okupacija; ginkluotas pasipriešinimas; represijos; kolaborantai