Ateistinės propagandos pobūdis Lietuvoje 1975–1988 m. - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2003)
Remiantis sovietų valdžios institucijų archyviniais dokumentais, oficialios spaudos publikacijomis ir bibliografinėmis rodyklėmis, straipsnyje aptariamos ateistinės propagandos tendencijos Lietuvoje per paskutinius sovietų režimo egzistavimo dešimtmečius, bandoma išryškinti jos specifiką, lyginant su ankstesniais metais Lietuvoje vykdyta ateistine indoktrinacija.
Keywords: sovietinis režimas; sovietinė religinė politika; ateizmas; propaganda; Katalikų bažnyčia