Ideologinė cenzūra Lietuvoje 1956–1989 m. - Streikus, Arūnas (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Remiantis pagrindinių ideologinę cenzūrą vykdžiusių sovietų valdžios institucijų archyviniais dokumentais, straipsnyje nagrinėjami svarbiausi postalininiu laikotarpiu Lietuvoje naudoti viešojo diskurso kontrolės metodai ir jos tendencijos.
Keywords: sovietinė cenzūra; Glavlit; KGB; komunistų partija; kultūra