Komunistų partijos įtaka čekistams 1944–1953 m. - Starkauskas, Juozas (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Straipsnyje remiantis archyvų dokumentais atskleidžiama komunistų partijos įtaka čekistų veiklai siekiant įtvirtinti Lietuvoje okupacinį režimą ir nuslopinti partizanų pasipriešinimą.
Keywords: komunistų partija; represinės struktūros; ginkluotas pasipriešinimas; represijos; sovietizacija