Glavlitas Lietuvoje 1953–1964 m. - Pukinskaitė, Jurga (Genocidas ir rezistencija, 2004)
Šio straipsnio tikslas yra atskleisti vienos iš cenzūrą vykdžiusių institucijų – LSSR Glavlito – veiklą postalininiu laikotarpiu 1953–1964 m., jos intensyvumo ir pasyvumo fazes, vadinamuosius „atšilimo“ ir „atšalimo“ laikotarpius. Darbe atskleidžiama LSSR Glavlito struktūra, kadrų sudėtis, pateikiama kontroliuojamų objektų apžvalga.
Keywords: sovietinė okupacija; cenzūra; Glavlit; kultūra; spauda