Holokaustas Kėdainių apskrityje - Brandišauskas, Valentinas (Genocidas ir rezistencija, 2005)
Šio straipsnio tikslas yra detaliai ištirti Kėdainių apskrities žydų likimą Antrojo pasaulinio karo metais. Straipsnyje atkuriami įvykiai Kėdainių, Ariogalos ir Krakių valsčiuose, kur buvo sprendžiamas visų apskrities žydų likimas. Remiamasi tų įvykių dalyvių, kurie pasibaigus karui tarybinių represinių struktūrų buvo suimti, baudžiamosiomis bylomis.
Keywords: vokiečių okupacija; holokaustas; žydai; Kėdainiai