Istorinė atmintis ir holokaustas: problemos samprata - Vitkus, Hektoras (Genocidas ir rezistencija, 2005)
Šio straipsnio tikslas – pristatyti probleminius istorinės atminties ir holokausto santykio aspektus. Darbo objektas – žinių apie istorinės atminties ir holokausto santykį sistema. Remiamasi dedukciniu-indukciniu žinių perteikimo metodu.
Keywords: holokaustas; istorinė atmintis; visuomenė