Sovietinė kino dokumentika Lietuvoje: istoriniai ir ideologiniai kontekstai (1963–1988 m.) - Černeckaitė, Irina (Genocidas ir rezistencija, 2005)
Remiantis antropologinių tyrimų metodika surinktų įvairiose Lietuvos sovietinės kinematografijos struktūros grandyse dirbusių respondentų interviu, straipsnyje pateikiama struktūrinė kino dokumentikos analizė. Daugiausia dėmesio skiriama filmų kūrimo procesams.
Keywords: menas; kultūra; sovietinė kultūra; kinas; cenzūra; komunistinė ideologija